Странице

четвртак, 31. јул 2014.

ВЛАДА СE У НИШУ ПРЕДСТАВИЛА КАО ЦИРКУС ЈЕДИНСТВЕН У СВЕТУ У КОЈЕМ СЕ КЛОВНОВИ СМЕЈУ, А ПУБЛИКА ЈЕ ОЗБИЉНА

Најважнија, веома озбиљна и забрињавајућа порука упућена из Ниша јесте изјава председника Владе који је, говорећи о захтевима да Србија са Европском унијом усклади спољну политику и осуди Русију за кризу у Украјини коју су произвеле САД и ЕУ, рекао: „Ми нисмо ни Америка ни Русија, докле ћемо издржати да задржимо овакву спољну политику, видећемо“. За одговорну владу овакве дилеме не би смеле да постоје!
         ВЕСЕЛА дружина је гостовалa у Нишу.

         Како и заслужује овако значајан догађај, медији са националном фреквенцијом су му посветили велику пажњу. Томе захваљујући, грађани Србије су могли да се увере у сјајну атмосферу и весело расположење у врху власти, сталну спремност министара на шале и доскочице, једном речју - у то да у Влади Србије постоји апсолутно јединство у неразумевању прилика у Србији и повода одласка у Ниш.

         Тиме се Влада представила као циркус јединствен у свету: једини у којем се кловнови смеју, а публика је озбиљна.

         Ипак, најважнија, веома озбиљна и забрињавајућа порука упућена из Ниша јесте изјава председника Владе који је, говорећи о захтевима да Србија са Европском унијом усклади спољну политику и осуди Русију  за кризу  у Украјини коју су произвеле САД и ЕУ, рекао: „Ми нисмо ни Америка ни Русија, докле ћемо издржати да задржимо овакву спољну политику, видећемо“.

         За одговорну владу овакве дилеме не би смеле да постоје! Од политике која следи националне и државне интересе, интересе свих грађана Србије,  и њоме одређене спољне политике, одговорна власт не одустаје. Својом изјавом председник српске Владе је Европској унији послао јасну поруку да је на то ипак спреман, али да тражи мало времена.

         Весела дружина из владиног аутобуса има опасне намере.

Нема коментара: