Странице

субота, 3. мај 2014.

Pocelo cerupanje Srbije

Ako je neko mogao pomisliti da je Vucic ozbiljan u nameri da nešto, bar što se tiče ekonomije, uradi, providnost poteza neokolonijanih konzula vrlo brzo će ga razuveriti.
Naime, samo sto je zaseo na mesto premijera, Vucic na sva usta pocinje da prica o privatizaciji NAJVECIH preduzeca. U prevodu, ono sto ni Sloba, ni Djindjic, ni Koštunica, čak ni Tadic nisu hteli da daju u bescenje, dace najveci srpski kvisling svih vremena - Vucic. I ne govorim o Kosovu (mada je logika ista).
Nedostajuce milijarde za popunjavanje budzeta neće se naći otpustanjem SNS kadrova, kojih je zaposleno na desetine hiljada za manje od dve godine. Ne, naći će se smanjivanjem plata, zatim krajem godine i penzija, i, najstrasnije od svega, RASPRODAJOM svega sto do sada nije rasprodano.
Dakle, najpre Telekom. Ocekuje se da za ceo Telekom se dobije maksimalno 2 milijarde, ukljucujuci i Telekom RS koji je kupljen pre par godina za milijardu (dok je za 50% akcija pre par godina trazeno 1.4 milijarde, a nudjeno 1.1 milijardi). Kupci - seici ili Dojce Telekom.
Zatim, rasprodace se EPS. Još jedna „strateska investicija”. U odnosu na prodaju NIS-a, koja jeste bila problematicna, ovo je katastrofa. Sve najgore sto vazi za NIS, pa puta 100.
Zatim, tu su zeleznice Srbije. Ali, samo PROFITABILNI deo - teretni saobracaj. Gubitase (putnicki saobracaj) - zadržava država.
Potom, rudarsko topionicarski basen Bor. Koncesija na naftu već je data Rusima (nismo ni znali da toliko ima nafte kod nas, ali kada onaj glodar Kravcenko nanusi naftu na necijoj njivi, zaboravi na vlasnistvo, oduzimaju ti njivu za male pare i prave busotinu) - a sada će i ostalo rudno bogatstvo Francuzima, Nemcima ili Englezima, već kako je bilo pre 100 godina, kad smo ipak bili manje porobljeni nego danas. Tito je makar ove rudne koncesije nacionalizovao posle II svetskog rata.
Zatim, pole otpustanaj radnika, u bescenje će biti prodato sve što se prodati može i od manjih preduzeca. Prodace se koncesije na lutriju, sve sto donosi profit - a GUBITAK će pokrivati država - od para dobijenih od prodaje. Genijalna strategija, nema šta.
Sve u svemu, velikom rasprodajom doći će se do 3-5 milijardi evra. Kamate se inače progresivno uvecavaju svakih godinu dana za 200 miliona evra (tako da bi svake godine trebalo smanjiti plate za po 10% - propast gora i od one iz vremena sankcija) - sto je ipak neodrzivo, pa su zapadni lihvari nalozili da se rasprodaje imovina, kako bi se platile KAMATE na dugove. Ove godine, one iznose milijardu evra, dogodine će biti 1.2 milijarde, 2016. 1.4 milijarde, a onda će već doći vreme za nove izbore. Valja se pokrpiti, a za to će tih par milijardi - dobro doći.
Eto, tako Vucic misli da „resava” ekonomsku situaciju. Doveo je MMF glodare sa namerom da oglodju ono malo sto je ostalo državi i sto nosi profit. Zapadni kolonijalisti preuzimaju sve sto vredi, a nama ostaje da za sitnu ropsku nadnicu radimo za njihove interese.
Zato Vucica tapsu po ledjima i Merkleova, i Estonova, i Amerikanci, ali i Rusi (dok god im ne dira u NIS i Bajatovica). Kosovo će da im isporuci kao bonus, Dacic je već najavio (Krstic najavio smanjenje penzija krajem godine, a Dacic, toboz demantuje, a najavljuje promenu ustava i priznanje Kosova za 3 godine).
Narod zombiran i u teskoj komi. Sve ono sto su stvarale generacije, sto su ipak uspeli da sacuvaju i Milosevicevi mafijasi, sto je prezivelo i zute lopove - neće preziveti Vuciceve MMF glodare. Gro olesene Srbije ide stranim gazdama, a mrvice su tu da nahrane SNS botove, a i SPS se lepo uvalio. Vucic, kao izdajnik korisniji i inteligentniji ne samo od retard Tadica već i od celokupne zute ekipe, ima punu podrsku spolja. Tacerka, na koju se stalno poziva, uzela je deci mleko - Vucic će nama da oljusti kozu i oglodje meso do kosti, a oni koji prezive, imace status robova na jugu SAD od pre 200 godina.
I posle nek neko kaže da Vucic nema ozbiljan plan. Ima, VEOMA ozbiljan plan. Ko to ne shvata, vrlo brzo će - osetiti na sopstvenoj, oguljenoj kozi...

Нема коментара: