Странице

четвртак, 8. јануар 2015.

Jim Willie: Крај игре је у току

Крај игре је у току – долар ће ускоро бити пензионисан, односно ликвидиран 
dolari 

Најбоље је да се људи припреме за неке кључне догађаје, који ће се свакако и десити, и то уз „ватромет”.
Амерички долар ће ускоро да „отпутује”, односно биће „пензионисан”, односно „ликвидиран”.
Најновији раст вредности долара заправо сигнализира његов пад. Тајно размонтирање механизма петро-долара је било језиво, мистериозно и пуно интрига. Ова криза се најбоље може описати као глобални монетарни рат.
Монетарни стандард заснован на златној подлози ће бити враћен, али кроз „прозор” међународне трговине. Решење за нелечење глобалне финансијске кризе лежи посредством „златног пута”.
Евроазијска трговинска зона ће бити изграђена преко овог „златног пута”, и видеће оживљавање Свиленог пута (алузија на антички кинески трговачки утицај којег је Кина спроводила ка Европи кроз продају свиле). Ово не може бити заустављено, чак ни путем рата.
Спас се неће наћи у америчком долару, већ у злату, сребрним полугама и кованом новцу, одвајкада дефинисаним као прави новац.
Било која нација која жели да уведе трговачки и монетарни систем заснован на злату је жигосана као „одметничка нација”, и постаје предмет екстремне пропаганде. Ово је прецизан разлог зашто се Русија оцрњује, јер она више не жели да користи амерички долар у трговини и банкарству, ставивши себе на челу глобалног покрета за одбацивање америчког долара као резервне глобале монете. Решење лежи са племенитим металима као кичме за банкарство, трговину, монете, чак и за одржавање личног богатства.
Агенти промена раде пуном паром. Амерички долар је предодређен за пропаст, и његови „капетани” сада беже како би спасли своје животе. Повратак злата као монетарне основице је дуго у заостатку.
Док 2014. година одлази а 2015. започиње свој живот, главна тема разговора је изгледа крај америчке империје, пад петро-долара, сурово отрежњење над ограниченостима америчких војних могућности у погледу датих циљева, као и хитна глобална неопходност сахрањивања „Краља Долара” у мртвачки сандук обложен цементом. Глобални покрет ће добити додатни подстрек за поништење овог доларизованог, терористичког ноћног кошмара. Читав свет почиње да схвата да амерички долар уништава финансијске структуре, упропашћује економије, подстрекује злоупотребе над огромним спољним дуговима држава, док заштита те исте монете представља огромну претњу светском миру.
Привремено одлагање „смртне казне” америчком долару је заузврат захтевало пљачкање богатстава страних противника а уједно и конфискацију богатстава савезника.
Оно што је прикривено у овој огромној транзицији промена је мали милион обмана, а свакој од њих је додељена специјална улога с којом би се одржао систем који фаворизује једну несвакидашњу криминалну и корумпирану нацију која је позната као Сједињене Америчке Државе. Те обмане се преливају у скоро све сфере финансијског и економског живота.
Овај фашистички пословни модел ће ускоро поћети да пати у свом последњем поглављу, неизбежна последица двеју деценија невероватних крађа, пљачки и отимачина који су од скоро постали видљиви без икаквих озбиљних покушаја да се више и прикрију. Рат да се спаси амерички долар је током 2005. и 2006. године, када је обелодањено, изгледало као лудо блебетање. Ратни злочини су спојени са монетарном немарношћу и општим преварама са државним обвезницама. Сада је милитаристичка одбрана корумпираног, осакаћеног и „раком” задојеног америчког долара свима постала потпуно очигледна, са изузетком оних који настављају да салутирају његову заплењену заставу (алузија на приватне банкаре, који су Владу САД одавно ставили под своју контролу).
Обмане које се примењују се могу на претек видети, и то као карактеристике ове разгранате и моћне „завршне игре” која је у току и која наставља да се развија. То је као патогенеза за рак који је сада постао амерички долар.
Било која валута која се с једне стране одржава помоћу хипер монетарне инфлације, распрострањених превара с државним обвезницама с друге стране, намештених тржишних вредности с треће стране и ратног хушкања с четврте стране, више се не може поштовати нити заслужује да и даље постоји. Лекари не лече „рак”; они га проширују. Банкари, као и лажни државници и војни агенти су ти лекари, који га распрострањују ка различитим деловима света као метастазу.
Преваре које се примењују заслужују нека објашњења у својој отвореној форми. Срж ових грандиозних превара лежи у чињеници да Сједињене Америчке Државе, кичма фашистичког државног покрета, ове преваре спроводи на регуларној и честој основи, с циљем да задржи привилегију штампања америчког долара (без покрића), одржавање своје економије заснованој на кредитиним картицама, да буде главни штаб не само за ратове с којима би се бранио раком заражен амерички долар, већ и штаб за сву криминалну камарилу која то исто и подржава, а уједно да буде и база из које би се сва глобална банкарска правила распрострањивала, и то на један генетски модификован начин.

БРОЈНЕ ГРАНДИОЗНЕ ПРЕВАРЕ: 

1) Амерички долар се описује и представља као моћан. Међутим, то истовремено велико вредновање према другим, такође безвредним фијат папирним валутама, заправо потврђује да се све финансијске структуре распадају.

2) Централне банке спроводе „QE – Quantititive Easing” (поступак увећања масе новца у економијама својих држава), али лажу за подршке коју примају за своје напукле, унакажене банкарске деривате (ту се мисли на дуговања и потраживања банака, када државни апарат одржава банке и подмирује њихове дугове тако што им додељује финансијска средства која су прикупљена од опорезивања грађана, односно у питању је озакоњена пљачка државних финансијских средстава).

3) Економија САД се налази у депресији где безброј њених сектора гледа у падове, али то се представља као економски „раст” од 3 %.

4) Број незапослених у САД износи преко 22 %, и сада у економији САД има мање стално запослених него што је то било 2007. године, где радна места „уговораца” доминирају.

5) Сједињене Америчке Државе су украле злато које је припадало Централној банци Украјине, али су у исто време оптужиле Русију за „анексију” Крима (према званичним цифрама, украдено је 33 тоне украјинског злата).

6) Сједињене Америчке Државе покушавају да заробе све земље чланице Европске уније тако што ће их ставити под заставу НАТО-а, терајући земље чланице на давање сагласности и послушности према главнокомандујућем, што је де факто војни пуч над Европом, а урађен испод сенке рата у Украјини.

7) САД омаловажавају вредност злата, и то истовремено док војне снаге САД и државне агенције краду злато од централних банака широм света, а по дестабилизацији њихових држава, извршених од стране екипа из Ланглија (тј. од стране ЦИА).

8) САД подлежу захтевима за репатријацију злата од стране западноевропских држава, истовремено када се државе у Централној Европи спремају да обезбеде и усмере златне залихе ка валути Евроазијске трговачке зоне, а која је заснована на златној подлози (ту се мисли или на рубљу или на јуан, а вероватно и на обадве). Те златне залихе су предодређене и за повратак валута ка златној основи.

9) Повратак златној основи за валуте неће бити одобрен од стране FOREX платформе (тј. међународне платформе размене страних валута). Према томе, повратак ће се десити посредством разарајућих сила Трговачке платформе (тј. међудржавних трговачких уговора, где се долар неће користити), што ће као резултат претворити државне обвезнице Министарства финансија САД у безвредну мртву масу унутар глобалног банкарског система, а који ће до тада бити одбачен.

10) САД поспешује трговачке пактове са Европом и Азијом и исте приказује као позитивне у економском расту. Међутим, ти пактови су преоптерећени корпорацијским пљачкама патената, правним процедурама и цензуром Интернета.

11) САД говори о изолацији Русије у стилу једног детињастог, агресивног морона (а Русија има 13 временских зона, огромна енергетска поља и огромне залихе металних руда), док су санкције вођене од стране САД доживеле „ретропаљење”, окренувши против себе 170 држава унутар BRICS савеза (напомена: BRICS савез, наравно, нема толико чланова, али ту се мисли како на чланове, тако и на симпатизере).

12) САД су одмах оптужиле Северну Кореју због хакерског напада на SONY, мада је исти напад био изведен унутар SONY-ја од стране незадовољног бившег радника који је добио отказ.

13) САД се додворавају Куби пошто су Русија и Кина инвестирали милијарде долара, што није ништа друго него једна лутајућа, лудачка нада за добијање грађевинских уговора за америчке корпорације, односно равно жељи за одржавање коцке леда у паклу.

14) САД примењују ISIS политичку карту пошто је у Ираку Шитска већина избила на политички врх, и пошто је за САД Скупштина у Багдаду остала ван домашаја. Примењује се и друга политичка карта, употребљена од стране ЦИА у Ланглију, која упућује скривене најамнике да заузму нафтоносна поља као и финансијска средства из ирачке Централне банке, истовремено стварајући психозу страха (тј. изрежираних телевизијских погубљења).

15) САД се претварају да су успеле да смање вредност руске рубље и увећају вредност америчког долара, и то истовремено док амерички долар умире грозном смрћу јер је изгубио властиту контролу над самим собом, функционише на напуклој платформи постојања, преживљава „кардиоваскуларне” реакције на покушаје изналажења спаса, и то све током једног процеса где се петро-долар размонтира без икаквих употреба труба фанфара од истих оних који га размонтирају (алузија на Русију и Кину).

16) САД предочава да Русија распродаје своје злато како би олакшала „бол” својој рубљи, и то истовремено док Кремаљ придобија злато кроз наплату извезених енергената и продају обвезница Министарства финансија САД које држи у резерви (односно ради супротно од онога што САД проповедају; током треће четвртине 2014. године Русија је купила додатних 55 тона злата, и процена независних америчких аналитичара је та да Русија на располагањау има преко 21.000 тону злата, мада то одбија да призна).

17) Америчке агенције за прорачун државног дуга су свеле руски дуг на ниво „ђубрета” (тј. могућност отплате), и то истовремено док је државни дуг Владе САД достигао цифру од 18 билиона долара, који се никад не могу исплатити, и који се одржавају тако што је дуг Владе САД подржан монетизацијом обвезница и конфискацијом (!!!) јапанских државних пензијских фондова, а што истовремено усмерава пажњу на ону нацију која је шворц банкротирала и финансијски опустошена, тј. на САД (напомена: наведених 18 билиона долара дуга САД се односи на спољни дуг САД, а не и на унутрашњи; независни аналитичари са универзитета у САД су изнели да је комбиновани амерички унутрашњи и спољни дуг децембра месеца 2012. године износио 222 билиона долара. Шта више, према једном западном извору, амерички унутрашњи и спољни дуг је крајем 2014. године наводно износио један трилион долара, што је моментално немогуће доказати.).

18) САД приказује BRICS нације као осакаћене нације које су предодређене да падну, док је истина та да су оне јаке, са великим ресурсима, без превеликог дуга, јефтине радне снаге у изобиљу, унапређеног образовног система, и силних финансијских резерви (преко 65 % глобалне резерве богатства).

19) Централне банке света се сада боре да преживе у овој последњој рунди „рата валута” и девалвација, и то док нација за нацијом напушта подршку америчког долара.

20) Немачка ратује на „отвореном” против Централне банке ЕУ, постављајући питање легитимности такозваних „супер стажијских обвезница”, које је у Врховном суду Немачке прогласила за нелегитимне, и то истовремено док сама Немачка врши основне теренске припреме за НАПУШТАЊЕ евро региона.

21) Референдуми у Шкотској и Швајцарској за независност и суверену контролу злата доживљавају неуспех, али исти су скоро сигурно намештени од стране фашиста који су на власти.

22) Пад цена нафте се описују као добитак за економију САД, али су истовремено ужасно „мокро ћебе” за буџете нафтне индустрије (не само да су профити западних нафтних корпорација опали, већ такође и приходи од пореза за државне органе Запада).

23) Финансијски шокови се могу очекивати поводом истраге коју врши BAFIN (немачки финансијски надзорни орган), а поводом корупције немачке Deutsche Bank на тржишту злата, а у корист Лондона и Њујорка.

24) САД покушавају да кооптирају „BitCoin”, легитимни финансијски покрет/валуту, која има потенцијал да у блиској будућности буде употребљена у малопродајном систему који има оновицу у златној подлози.

25) Запад је изгубио концепт капитализма, организацију бизниса као и морални принцип рада, и то истовремено док САД упадају у социјалистичку замку предвођену од стране ратнохушкачких фашиста, где се спроводе конфискације и социјалне исплате за лење и необразоване, односно за Обамине присталице.

26) Година 2015. ће бити та година када ће читав финансијски систем да се отворено распрсне, и то на један очигледан начин који се неће моћи негирати, а то ће заузврат захтевати разумно решење које ће бити усмерено на примени златне подлоге за валуте, што је уједино и једино конкретно решење.

27) Година 2015. ће бити година где ће нације света отворено да затраже „пензионисање” и одстрањење америчког долара, и то због својих „канцерогених” финансијских деловања заснованих на QE монетизацији, што ће натерати одстрањење „корозивних” доларских резерви које моментално „седе” у њиховим банкарским системима, а која су намењење за ратна дејства (алузија на планирана ратна дејства против Русије, којима се многи на Западу већ сада противе, јер схватају да су нереална).

28) Фебруар месец би требао да одпочне са „отвореним ранама”, „видљивим финансијским фрактурама” и „прецизним ударцима” од стране Истока, и то ка различитим секторима на Западу, што ће ову годину учинити и узбудљиву и опасну, пуну наде али нагомилану ризицима (ово је алузија на контраударе Русије и Кине, уз напомену да многи аналитичару на Западу сматрају да ће 2015. година бити пресудна за амерички долар, који се сваког месеца штампа у износу од 85 – 120 милијарди без покрића. Овој чињеници треба додати и очекивану одлуку Русије да од Запада, путем доларских трансакција, откупи своје рубље које се налазе у САД и Западној Европи, што би имало крајње негативну последицу наглог гомилање вишка долара у самим Сједињеним Америчким Државама и паду вредности долара).
Као што је на почетку чланка наведено, нека се људи припреме за кључне догађаје, који ће се свакако и десити, и то уз „ватромет”.

silverdoctors.com 

http://srbin.info/2015/01/08/dolar-ce-uskoro-biti-penzionisan-odnosno-likvidiran/

Нема коментара: