Странице

среда, 25. март 2015.

Ovako se vodi država

Према договору Владе Србије и ММФ-а који се држи у тајности, Вучићев режим је преузео обавезу да најкасније до краја маја 2015. године додатно смањи плате и пензије за још 8% до 10%. Овај план Вучићев режим крије као змија ноге али нам је потврда о том договору стигла директно од једног учесника у преговорима са ММФ-ом. То значи да ће се поред већ постојећег смањења плата и пензија од 10% које важи од децембра 2014. године ићи на још једно и то најкасније до краја маја 2015. 
Разлог за ово додатно смањивање плата и пензија је страх ММФ-а да Србија неће моћи да сервисира постојеће дугове јер спада у високо задужене земље где је однос јавног дуга прешао преко 70% БДП-а. Вучићев режим у 2015. години планира да се додатно задужи са седам милијарди евра а од тог новца преко пет милијарди евра отићи ће у 2015. години на отплату доспелих главница и камата. 
Пошто је привредна и индустријска активност у Србији потпуно замрла и из месеца у месец бележи катастрофалан пад доћи ће и до највећег буџетског дефицита икада. Вучићев режим без додатног смањивања плата и пензија не може једноставно да сервисира постојеће дугове јер мора да се задужује по изузетно високим каматним стопама и поставља се само питање дана када ће страни кредитори проценити да Србија више није у стању да враћа дугове па ће престати са кредитирањем што ће довести до банкрота државе која неће бити у стању ни пензије да исплати. 
Продаја Телекома, делова ЕПС-а и остале породичне сребрнине биће само кап у мору и веома краткорочно решење које ће само убрзати економски колапс Србије. 

----------------------------------------

Tri puta URA za velikog prepametnog vođu i reformatora koji će Srbiju genijalnim potezima odvesti u BLAGOSTANJE, KAO ŠTO JE I OBEĆAO PRE TRI GODINE.
Šalu na stranu,
ovo je ODLIČNA VEST.
Zašto?
Zato što će da ga POJEDU na sledećim izborima.
Ali čini mi se da se neće sve završiti kao one 2000-te kada je DOS došao na vlast dok su se radikali i socijalisti sa strepnjom krili u mipijim rupama...
Živeli.

Нема коментара: