Странице

недеља, 29. март 2015.

Pravi premier

Kad on udari sakom u sto i u Briselu odjekuje!

КО ВЛАДА СРБИЈОМ? Вучић: „Замолићу ММФ да одобри повећање пензија и плата” 

Плате у јавном сектору и пензије могле би да буду веће током 2015. године, најавио је Вучић и додао да ће замолити ММФ да му то одобри!
- Замолићу људе из ММФ-а да се онима који су платили високу цену повећају плате и пензије. Имамо новца да то себи можемо да приуштимо. Не желимо међутим да рушимо споразум са ММФ-ом па ћемо са њима разговарати – рекао је Александар Вучић на скупу посвећеном развоју и унапређењу економских односа у региону.
На питање када ће разговарати са ММФ-ом о повећању плата и пензија Вучић да ће „то да буде наша идеја”.

- Видећемо њихове одговоре – истакао је он. 

Премијер није желео да прецизира за колико ће плате и пензије бити повећане, само је нагласио да жели да то буде постепено, преноси „Блиц”.
Поставља се питање ко заправо управља Србијом – Влада Србије или Међународни монетарни фонд? Посебно је интересантна ова изјава премијера која нам долази у време када просветни радници радикализују штрајк и када пензионери губе стрпљење са Вучићем. Сасвим је извесно да од повећања пензија и плата неће бити ништа. Ово је класичан покушај стварања „лажне наде”.
Зашто неће бити повећања? ММФ ће рећи да не може, а Вучић ће рећи да је „ММФ рекао да не може и да Влада Србије ту не може ништа”.

Извор: teleprompter.rs 

Нема коментара: