Странице

недеља, 2. март 2014.

Проблеми - проблеми - бриге..

Шта се догодило? 
Догодило се да је иза све велике геостратегије и геополитике у Киеву догодила илегална смена власти - ПУЧ.
Какав је такав, био је легално изабран, пристао је на сарадњу са „пучистима” иза којег стоје ткзв. демократе. ( Удаљем тексту „дегенократе”.

Зашто?
Ако се боре за демократију, владавину права, независне институције, која подлеже контроли народа на слободним изборима и контроли унутар уставно-правног система, онда су до пре месец дана „опозиционари”, од прошле недеље пучисти направили катастрофалну грешку. Заборавили су да немају ЛЕГИТИМИТЕТ - немају проверену народну вољу на слободним изборима, а својим једностраним потезима изузећа договерених и потписаних споразума и следећих потеза су постали диктатори, односно објективно оруђе диктата, којем до слободне воље народа, мира и стабилности, економског развоја друштва итд. је тачно толико стало колико могу да из било кога извуку максимални профит.
ПРОФИТ се оставрује преко новобогаташа, тајкуна, њихових мрежа, формално-правним триковима и злоупотребама делова старих и стварањем нових шпијунско - политичких структура, приватним безбедоносним агенцијама које их чувају итд. Углавном дивљи период либерализације од девдесетих који је био примењен и у Украјини створио је тај слој коруптивних структура које као двосекли мач стоје над народом и његовом вољом, потребама итд...
Пошто пучисти неће да се држе уговора, неће слободну вољу народа, неће изборе, већ својуполитичку платформу заснивају на Нуланд „ Фак ЕУ”, што другим речима значи конфронтацију са значајном групом русофона или чак украјинских русофила и даље сукоб са Русијом, све се своди заправо на познату доктрину управљања контролисаним хаосом.

Али, ко креира и ко намеће ХАОС?
Ко је започео хаосом и коришћењем инструментализованих неофашиста, заправо из система Гладиа контролисаним маргиналцима који без велике гужве и галаме, терора и претњи, не могу да опстану на сцени?
Нуланд је открила карте које сви добро знају из премишљања Бржежинског и његовог већ болесног шовинизма иза наводне идеолошке - политичке борбе који по сваку могући цену, уз сваки могући трик, уз сваку превару тера један програм делимично потпуно прихваћен пре свега од УС „демократа”, али укорењеним у деловима радикалнијих републиканаца по историјском систему проужене руке политике - Рајсова.

Али,
све заправо постаје јефтина демагогија, која вртоглаво подиже реалну цену овог исцрпљивања кроз остале механизме изнуда и изнуривања у дужничкој кризи, падом запослености, падом животног стандарда, падом сигурности, итд... не у Украини где је стање какво јесте, - тешко, већ у Фак - ЕУ!

Коме треба заоштравање, сукоби, рат?

Русији?

ЕУ или неким њеним јастребовима?


Украинцима, били они русофони или нагињали Русији - русофили, или они који сасвим обичним и норамлним размишљањем хоће отварање и разумевање и са једним и са другим, онако како нормалан свет и заправо живи?
Не, затезање произилази од шаховске доктрине у којој не постоје никаква правила, а која се зове ширење дегенерократије и кавеза у којем се наводно чува слобода. И чувари кавеза су заправо они којима је сигурност брзо стеченог астрономског капитала у само пар година, деценију две једини и најважнији циљ.
И како пучисти забрљаше, јер заборавише све најважније, сада се дешава да аутонмни делови траже своје право на изјашњавање слободне воље по основном питању где и како хоће да живе.
Да ли под пучистичким и тајкунским системом, или било којим другим који више одговара народу и грађанину, а мање свесним или несвесним пучистима и мегаломанима - луткама на даљинско управљање и паљење „дегенократских промена” ма од кога долазиле и без штапа и канапа прављене иза вела демагошгих - дeгенократских парола. 

Нема коментара: