Странице

петак, 20. фебруар 2015.

ВУЧИЋЕВ РЕЖИМ ГРАДИ МАГИСТРАЛНУ МРЕЖУ ВЕЛИКЕ АЛБАН...

..., САМО НЕКО ДА ОДГОВОРИ КАКВА ЈЕ ЕКОНОМСКА ОПРАВДАНОСТ АУТОПУТА КА ТИРАНИ?!

СРБИЈА
Техничка радна група Србије и Албаније данас ће у Београду разматрати пројекте од регионалног значаја – градњу пруге и аутопута које ће премијери две земље представити у мају Европској комисији, изјавила је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић.
Михајловић је уочи састанка радне групе изјавила новинарима у Палати Србија да ће се разговори пре свега фокусирати на градњу аутопута Ниш-Приштина-Тирана, као и реконструкцију и доградњу пруге Београд-Бар, која ће највероватније од Подгорице имати наставак ка Албанији и лукама у тој земљи.
Како је навела, та два пројекта за изградњу аутопута и пруге коштају скоро две милијарде евра, али пошто је то велики износ, две земље ће се фокусирати на приоритете у тим пројектима.
Она је рекла да ће тек бити размотрено како ће се финансирати ти пројекти с обзиром на то да Србија и Албанија немају довољно новца и не могу више да се задужују, као и да Србија има стратешка пратнерства са појединим земљама и да би и тако могла да обезбеди новац.
Михајловић је подсетила да је пре десетак дана у Тирани формирана радна група која се бави инфраструктурним пројектима и истакла да је инфраструктурни развој услов привредног развоја и стабилности западног Балкана.
- Већ данас ћемо имати оквирне договоре о та два пројекта, а за десетак дана ћемо се поновио састаи у Тирани – рекла је Михајловић, која је и министар градјевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. 

Нема коментара: