Странице

петак, 11. јул 2008.

Rasipanje državnih sredstava!

Informacija koja je razgnevila celokupnu demokratsku i patriotsku javnost glasi: Iz budžeta Republike Srbije na ime isplate dnevnica krezubom polusvetu, genetski predodređenim neradnicima i društvenim štetočinama, koji sebe nazivaju „vojnim rezervistima s Kosova 1999. godine”, isplaćeno je, verovali ili ne, pola milijarde evra!!!!!!
1) Ako su bili na „ratištu” 1999. godine, zašto su se tek 2007. godine setili da naplate svoj patriotizam?! Zašto nisu tražili pare od onih koji su isprovocirali bombardovanje Srbije i gurnuli ih u rat?!
2) Radi se samo o rezervistima s juga Kosmeta! Zašto nisu isplaćene dnevnice i drugima koji su mobilisani za vreme NATO agresije?! Možda zato što se nisu ponašali kao ove „patriote”, koji su blokirali puteve i štrajkovali glađu tako što su se hranili pljeskavicama iz obližnje kafane?! A i nemaju vremena da mesecima protestuju u smrdljivim čojanim šinjelima, sa rukama u džepovima. Moraju da rade makar šta, da bi ishranili sebe i svoje bližnje!
3) Zašto nisu isplaćene dnevnice svima onima koji su mobilisani tokom devedesetih godina?!
4) Srbija je fenomen - ni više ratnih dobrovoljaca i učesnika u ratu, a ni manji odziv na mobilizaciju, ni više ratnih poraza i teritorija koje više nisu srpske!
5) Slična je situacija i u Hrvatskoj, i tamo ratni veterani ucenjuju državu, ali oni barem imaju pokriće - pobedili su u ratu!
6) 99 odsto tih rezervista nije ni metak ispalilo na Kosmetu 1999. godine! Uglavnom su menjali lokacije i krili se da ih ne bi registrovali avioni NATO-a!
7) Srbija je rekorder i po inflaciji raznoraznih dobrovoljačkih gardi tokom devedesetih: „Tigrovi”, „Obilići”, „Beli orlovi”, ... Čemu tolika maštovitost u nazivima kada su svi ti odredi, s obzirom na „osnovnu delatnost” na frontu, mogli slobodno da se zovu „Bela tehnika”!?
8) Šta je sa „Gardom cara Lazara” koja je obećala da ide u oslobođenje Kosmeta, čim šiftari proglase nezavisnost?! Doduše, krenuli su ka administrativnoj granici sa Kosmetom, ali su bili prinuđeni da se vrate zbog ogromne sile koja je stajala nasuprot njima - dvojice slabo naoružanih pripadnika UNMIK-a na kontrolnom punktu!
9) I postavljam pitanje: Na svim fotkama gde su uslikani mladi članovi „Obraza”, „Garde cara Lazara”, „Nomokanona” i ostalih „patriotskih” organizacija, uvek neki ćosavi i bubuljičavi likovi! Ako pripadnik ovih organizacija obavezno mora da bude ćosav (Vučić) i bubuljičav (opet Vučić), kako onda da se učlanim?!
U Srbiji se pogrešno shvata demokratija. To nije anarhija! Ne može svaka budala da blokira magistralni put tražeći neka svoja imaginarna prava! Demokratija ima pravo da koristi i sva nedemokratska sredstva da bi sačuvala svoje tekovine! Da je ovo normalna država, sve bi ove rezerviste potrpala u buvare, a ne bi ih još nagrađivala za imaginarni patriotizam! Ko zna koliko je njih stvarno i bilo na Kosmetu! Pored ovih lažnih boraca, koji ni metka nisu ispalili u šiftara, ima dosta i onih koji su falsifikovali svoje vojne knjižice da bi uzeli pare!
Da je ovo jedna kreativna država, potrpala bi sve te rezerviste u stočne vagone, plombirala vrata tih vagona, i poslala kompoziciju pravac Kosovo polje!

Нема коментара: