Странице

недеља, 6. април 2014.

Руски филм о смртоносном праху уранијума из НАТО муниције

Руска јавност је крајем марта 2o14. године имала прилику да види филм „Смртоносни прах“ – истинско лице НАТО-а и његовог предводника – САД. Телевизијски филм Јевгенија Баранова по сценарију Александра Замислова у продукцији Првог телеканала Руске телевизије је документарно публицистичко дело о преступима НАТО-а против природе и људи.

http://www.youtube.com/watch?v=XXHGYi8qrZM

Основна тема руског документарног филма су дуготрајне последице употребе муниције с осиромашеним уранијумом у „мировним интервенцијама“ НАТО-а.
Наративни ток филма прати последице употребе муниције с осиромашеним уранијумом од почетка његове употребе у Заливском рату, преко Босне и Херцеговине, агресије на СРЈ и окупације Ирака и Авганистана.
Стравичне последице по здравље и генетско наслеђе људи, трајност загађења нису могли остати тајна. Епидемија карцинома становништва у областима у којима је НАТО дејствовао муницијом с осиромашним уранијумом била је предуго табу-тема, иако је та епидемија почела да се шири и међу НАТО војницима који су боравили на територији која је загађена штетним агенсима ове употребљене муниције.
Наравно, ово важно документарно сведочење није приказано на медијском јавном сервису Србије која у Европску унију путује без алтернативе, упркос реалности, сопственом искуству, здравом разуму, очигледним последицама.
Ово важно документарно сведочење није приказано на медијском јавном сервису Србије која у Европску унију путује без алтернативе, упркос реалности, сопственом искуству, здравом разуму, очигледним последицама.

Поред бројних сведока, лекара и других стручњака, у овом документарном филму је учествовала и др Мирјана Анђелковић Лукић. Ауторка књиге Дарови „милосрдног анђела“ се деценију и по након агресије упорно, као врхунски стручњак у тој области, бори за истину о последицама НАТО бомбардовања СРЈ муницијом која је произвела штетне и смртоносне агенсе, као и другим штетним последицама илегалне агресије по здравље људи.

Нема коментара: