Странице

среда, 10. септембар 2014.

Bruka Srbije na Sajmu knjiga u Moskvi

Da će se dogoditi ovakav fijasko predvideli su mediji koji su pre početka sajma objavili da Srbija, i pored besplatnog prostora koji nam je ustupljen, neće organizovano nastupiti na Sajmu.

Međunarodni sajam knjiga u Moskvi.. 
September 9, 2014 
Naime, predstavnici ruskih izdavača ponudili su besplatan prostor na sajmu Srbiji uz reciprocitet – da se na isti način omogući njihovo prisustvo na Beogradskom sajmu knjiga.
O tome je Udruženje izdavača i knjižara Srbije (UIKS) na vreme obavestilo Ministarstvo kulture i Beogradski sajam, ali ni sa jedne od ovih adresa nije izraženo razumevanje. Tako je, po ko zna koji put, propuštena šansa da se naša književnost predstavi organizovano i stručno u svetu, ovoga puta na jednoj od najuglednijih manifestacija ove vrste u Evropi, objavile su „Novosti”.
Inače, na Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi, koji je otvoren danas, učestvuje više od 45 zemalja sveta.

Alek Pasi Dramoseru:
NO,NO slanje knjiga u Moskvu, inače nema botexsiranja dzabaka, a I MMF ima u protivnom da poveca I onako kamatu koja dere, za predstojecu milijardicu dolaresa od pozajmice.
Dosta se qyurcio kao „superman sa nezavisnom politikom”.. pa je morao pod hitno da klekne ispred raskopcanog slica sefa voznog parka americke ambasade... 

Нема коментара: