Странице

субота, 9. новембар 2013.

Интрвију са Чепурином

По Чепурину, у разговору за недељник Печат, изгледа да све нје баш како то наша власт приказује. 
Улазак Србије у ЕУ, би значио раскидање садашњх договора са Русма, увођење виза са држављане Србије, као и увођење царине на робу из Србије.
Као што је рекао, сада многе западне компаније отварају, или се спремају да отворе фабрике у Србији да би могле да искористе ову повластицу.
Са увођењем царина као и осталим земљама ЕУ, те фабрике би изгубиле значај.
Интересантно је и о Јужном Току, мада је навео да се сада не говори о тако нечем, ми смо што је рекао као играчи који играмо у једном фудбалском тиму, ал кад неки играчи почну да стално дају ауто голове, онда је питање за кога они уствари играју.
Као што је рекао, за сада смо у једном тиму, али постоје и други тимови.
Исто је и са НИСом, пре пет годна, ми смо молили Гаспром да га преузме, јер је компанија била у кризи и на рубу пропасти, сада после великих инвестиција, када је постао профитабилан, и када у буџет Србије уплаћује 12%, неко би да то мало замути.
Интересантно је и питање, да ако су нам други већи пријатељи од Руса, онда зашто ти „пријатељи” не кажу да је Косово део Србије?

http://tinyurl.com/le3mavv

Задњих дана овде се доста расправљало, шта ће Руси урадити ако се Украина одлучи за ЕУ, а не Русију.
Изгледа да је и по питању Србје слична ситуација.
Чепурин је недвосмислено рекао да ако Србија хоће да чека ко зна колико дуго да уђе у ЕУ, то је на Србји, али да забораве на привилегије са Русијом.
Изгледа да су и Руси решили да почну да чисте око своје куће, и да ускоро неће моћи да се седи на две столице.
То да ћемо бити „исток западу и запад истоку” је изгледа пропало, и столице се размичу, на намаје да решмо на коју ћемо да седнемо, пре него што се размакну и ми треснемо на под.
Са друге стране и западни пријатељи су нам послали јасну поруку.
Србија мора да до следеђег месеца распусти све „паралелне институције власти” на северу Космета, или од позитвне одлуке о почетку преговора о прључењу ЕУ нема ништа.

http://tinyurl.com/katuap8 

Пре или касније, и ми ћемо морати да се определимо. 
Овако неће моћи још дуго. 
А кад сам видео ону изјаву из ЕУ, постало ми је јасно и зашто су ови на власти толико запели да Срб на Космету зађу на изборе. 
Ако б изашл и изабрали своје представнике, онда нема потребе за тим паралелним органима власти, јер би их тада у косовско парламенту, представљали њихови изабранци, па би се лако могло затворити ово паралелно. 
Једино, зашто то и не кажу?

Нема коментара: