Странице

субота, 16. новембар 2013.

Vučić: Mi držimo do reči (HA, HA, HA.....!!!!)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vlast u Srbiji ispunjava ono što kaže i drži reč i želi od Evropske unije takvu vrstu poštovanja za građane i državu i da pokaže da joj je barem jednim delom stalo do Srbije, koliko je Srbiji stalo do EU.
- Građani Srbije su to zaslužili, jer su najzaslužniji za napredak u procesu evropskih integracija, rekao je Vučić na sednici parlamentarnog odbora za stabilizaciji I pridruživanje Srbije i EU - rekao je Vučić.
 Vučić očekuje da se što pre održi prva međuvladina konferencija koja će označiti početak pregovora o EU, nadamo se još u decembru, a ako kaže predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Zapadnim Balkanom Eduard Kukan najkasnije u januaru, nije dugo ostalo da čekamo.
 On je rekao da je pred Srbijom teško vreme i da je važno znati da Vlada sve reforme preduzima zbog građana naše zemlje, jer se teške odluke donose kako bismo imali zdravu privredu i ekonomiju, zdravu Srbiju.
 Naš politički cilj je stvaranje normalne i pristojne Srbije koja će imati jednakog udela u evropskim poslovima kao i svaka druga od 28 zemalja članica, istakao je Vučić.
 Nadamo se da možemo da postanemo prva naredna članica, rekao je Vučić i istakao da to nije idolopoklonički odnos, niti Srbija želi da se dodvorava EU.
 - Mislimo da su vrednosti EU vrednosti Srbije i srpskog naroda - rekao je Vučić naglašavajući da Srbija ne pripada Evropi samo geografski, nego i idejno i  vrednosno.
 Vučić je istakao da je pred Srbijom težak put i puno posla u ispunjavanju kriterijuma iz poglavlja 23 i 24, u poravljanju stanja u ekonomije i unapređenja investicionog ambijenta.
 Ali, kako je rekao, potpuno je sigurno da je Srbija na dobrom putu i pokušaće da ubrza svoje kretanje na tom put i uveren da ako imamo vašu podršku, veću od ove nego što je sada, možemo da postigneo neuporedivo bolje rezultate, rekao je Vučić.
 Vučić je istakao da Skupština Srbije deluje neuporedivo drugačije nego pre nekoliko godina, jer je postala mesto gde se Vlada kritikuje.

 - Mislim da je skupština veoma zaslužna što je Srbija ostavrila svoje ciljeve na putu ka EU - rekao je Vučić. 

Нема коментара: