Странице

недеља, 7. јул 2013.

Džulijan Asanž o Vučićevoj izdaji

Sajt heroja antiglobalizma, Džulijana Asanža, Vikiliks, objavio je prepisku američkih diplomata o planovima za uništavanje autonomije Srba na Severu Kosova. Američke oružane snage i njihove diplomate ovaj plan vode pod šifrom "Severna Strategija". Za njega je znao i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ali mu to nije smetalo da zamoli vladu SAD da ne povlače svoje trupe sa Kosova, navodno, zbog potrebe da "čuvaju Srbe"!
Mnogo pre stupanja na funkciju ministra odbrane Aleksandar Vučić je bio upoznat sa američkim planovima. Dokumenta su čak dostavljena i medijima u kojima je Vučić imao uticaj pre dolaska na vlast. Povlačenje američkih snaga, ili dela njihovih snaga otežalo bi ostvarenje "Severne strategije".
U jednom ranije dokumentu, pod oznakom 10 BELGRADE 25, objavljenom na Vikiliksu, bivši savetnik Borisa Tadića, Jovan Ratković, obavestio je Ambasadu SAD u Beogradu da predlog o integraciji „Severa" poslat od Međunarodne kancelarije ICO, prosleđen od strane Pitera Fejta, a koji podržavaju SAD, nije od koristi! Prema Ratkovićevim rečima, razgovaralo se i o vojnoj intervenciji...On je potom diplomatama ove zemlje izložio nekoliko mogućih scenarija za rešavanje Kosovskog pitanja. U jednom od tih predloga Ratković predlaže veće učešće Srbije na Severu i u pet manastira na jugu. U tom slučaju Beograd bi prihvatio, ali ne i priznao nezavisnost, kaže Ratković.
Nova vlada Srbije, i ministar odbrane Aleksandar Vučić, danas se ponašaju baš kao što je Ratković obećao, dok Vučićev poziv američkim trupama da ostanu, deluje kao izjava ranije dogovorena sa Amerikancima...

Нема коментара: