Странице

среда, 17. јул 2013.

Ovako zaista govore naši "biznismeni"

Pul novinara na mokrogorskom Vivaldi forumu sastavio je šaljivi izveštaj, inspirisan „novogovorom” aktuelnih srpskih biznismena i analitičara. 
„Vest” je pročitana na panelu „Mediji i ekonomija” uz smeh učesnika skupa koji su se prepoznavali u pojedinim izrazima, a vi sad pokušajte da razumete „šta je pisac (odnosno stručnjaci) hteo da kaže”. 
„Ako se transakteri u sistemu ne budu hedžovali, pozicija njihovih kompanija biće veoma volativna kada se u punom kapacitetu primene prudencijalne mere - to je ki mesidž trodnevnog samita CFO-oova na Mokroj Gori uz napomenu da su CFO katalizatori za CEO-ve. 

Na tom iventu je posebno akcentovano da dobar CFO anticipira događaj i da koristi egzjekutiv srč, a to je uz svop analizu pretpostavka pronalaženja strateškog kontributora ali i za eliminisanje autput gepova zbog kojih neke kompanije imaju problem sa keš floom. 
Karakteristika dobrog CFO je open-majnd pristup u rešavanju problema, minimiziranje riska, sejvovanje i primena novih inovativativnih rešenja, prepoznavanje ki čelendža na osnovu šerovanih iskustava, kao i šiftovanje sa globalnog ka mikronivou - što fast to bolje. 
Kad ništa od toga ne pomaže potrebno je resetovati sistem da bi se ostvarila sinergija u nastojanju da se poveća kompetitivnost i da se dođe u vin-vin poziciju.”, stoji u ovoga puta šaljivom izveštaju, a inače svakodnevnoj mori ekonomskih novinara koji sve ove umotvorine srpskih biznismena i „bizmismena” moraju da prevedu na dragi nam srpski jezik. 

Нема коментара: