Странице

среда, 3. јул 2013.

Protuve belosvetske, ne dirajte u hrast!

Ne dirajte u hrast!

“Hrast neće zaustaviti modernizaciju Srbije, jer eto narod hoće hrast od 600 godina a neće auto” put, reci su g. Vucica!
Kad i ko je to bas tako tražio? Niko!
Narod je samo prigovorio kad je saznao kuda prolazi novi auto put da se na trasi nalazi sveto drvo hrast star 600 godina ispod kog su se održavali molitveni narodni obredi i na kom je ovencan sveti zapis!
Ukoliko ga neko posece stici će ga prokletstvo, verovanja su narodna!
Zar neko sad treba da huli na ta narodna verovanja, zar g. Vucic umesto sto je rekao da mu hrast ne treba, nije se mogao da osvrne na ova narodna verovanja i sa strahopostovanjem predlozi nešto sto bi resilo problem kog su ocito bezboznici – projektanti propustili da urade!
Ne huli se tako na boga i verovanja, nego se treba naći rešenje kako ne bi navukli opet neko proklestvo kao decenijama unazad, otsecanje glave Karadjordju, izdaja Cara Lazara, hapsenje srpskih velikana i odvodjenje srpkom nepirijatelju u Hag...
G. Vucicu – nije vam to dobra namera... Ako ne verujete u boga a mislio sam da verujete, pustite narod da ga postuje! A pritegnie svoju bracu po veri i pitajte zašto su napravili takav propust!
Ako su dosadasnji vladari mogli da isisaju iz Srbije milione dolara, zar se ne može napraviti neka devijacija oko hrasta i neka to svedocanstvo o svetim zapisima ostane tamo gde jeste! I vasa i dusa narodna biće zadovoljna a verovanje u prokletstvo zaboravicemo!

Нема коментара: