Странице

субота, 11. јануар 2014.

Томином саветнику 700.000 динара месечно

Оливер Антић прима осам плата, али га астрономска апанажа не спречава да на Правном факултету узима и накнаду за превоз од 2.680 динара, иако живи на свега 15 минута хода од радног места. 
Оливер Антић, саветник председника Србије, један је од најплаћенијих државних функционера! Како „Ало!” открива, он свакога месеца уредно прими 699.267 динара, а посебан куриозитет је чињеница да поред астрономских апанажа бивши напредњак са Правног факултета подиже и накнаду за превоз од 2.680 динара, иако према нашим сазнањима живи на свега 15 минута хода од те институције.
 

Само за Тому ради за џабе
 
Иако се, поред Правног факултета, убацио на платни списак и Владе Србије и још два министарства, једино место где Оливер Антић не наплаћује своје услуге јесте Председништво Србије, па је тако саветник Томислава Николића за правна питања у имовинској карти навео да за то узима нула динара.
 
Наиме, он је крајем прошле године доставио нову имовинску карту Агенцији за борбу против корупције из које се јасно види да има месечна примања по девет основа – од чега је чак пет од државних функција. Николићев саветник успева да из касе Правног факултета месечно извуче 409.521 динар. Осим за професуру и превоз, Антић прима позамашан новац, скоро 150.000 динара, и за месечне ауторске хонораре од две објављење књиге – „Облигационо право” и „Наследно право”. Те ставке је агенцији пријавио тек пре две недеље након притисака медија, иако хонорарише већ годину и по.
 
Њему добро иде и у Влади Србије, па ту као члан комисије за израду грађанског закона узима скоро 60.000 динара. Николићев човек од поверења се убацио и у Министарство спољних послова као главни правни саветник, за шта инкасира 90.000, а „неопходан” је и у Министарству правде, где је председник испитне комисије за спровођење јавнобележничког испита и члан комисије за полагање правосудних испита.
 
Антић је, међутим, пропустио да у имовинској карти „помене” да је и председник две комисије које функционишу на Андрићевом венцу – за помиловања и одликовања. Истовремено, „Ало!” је још крајем децембра 2012. писао да је Антић постављен и за координатора катедре за спољну политику и међународне односе при Дипломатској академији „Коча Поповић” у МСП-у, али ни те референце нема у његовој имовинској карти.
 
Доласком на место саветника председника Србије Томислава Николића, у јуну 2012, Антић је утростручио своја примања и засео на још седам функција. Професор Антић јуче је био недоступан на редакцији познате бројеве телефона да објасни како успева да испуни све преузете обавезе, али и да одговори да ли је морално да месечно прима 16 просечних српских плата у време када се пропагирају оштре мере штедње.
 



Саветник за све паре
 

Правни факултет у Београду 99.414
 

Правни факултет у Београду 155.407
 

Председник Републике 0
 

Министарство спољних послова 90.000
 

Министарство правде 70.000
 

Влада Србије 59.746
 

Министарство правде 70.000
 

Правни факултет у Београду 46.071
 

Правни факултет у Београду 105.949
 

Правни факултет у Београду 2.680
 

УКУПНО 699.267
 

* износи су у динарима

Нема коментара: