Странице

среда, 8. јануар 2014.

Ево за чега су терали Србе на изборе

После великог притиска од стране Дачића, Вучића, Николића и осталих, на космету су одржани избори. 
Иако је поред свега изашло једва 10%, владајућа клика је на сва уста викала о великом успеху, гаранцији српског утицаја и опстанка на Космету и сличне глупости, да би сада Тачи, потврдио оно што су Срби са Космета и говорили.
Ново изабрани не представљају никакве српске општине или било шта већ су део власти Репубљик Косова.

Хашим Тачи: Инаугурација општинских власти на северу само у оквиру „закона Косова” 

ПРИШТИНА – Нове водеће структуре четири општине на северу Косова имају времена до петка да положе заклетву и одрже инаугурационе седнице ако желе да буду легитимни представници грађана на северу Косова или се избори у овим општинама могу прогласити неважећим, јавила је Радиотелевизија Косова.
Српски градоначелници инсистирају да се за одржавање оснивачких скупштина и полагање заклетве окористе неутрална докумената, што „Влада Косова” не прихвата.
Косовски „премијер” Хашим Тачи изјавио је за РТК да ће приступне седнице у четири северне општине бити одржане у оквиру закона и Устава Косова.
Рок за успостављање четири српске општине на северу Косова истиче 10. јануара. Одржавање свечаних оснивачких скупштина општина било је преходно планирано за 24. децембар, али оне нису одржане јер новоизбрани градоначелници нису прихватили да на документима буду било каква државна обележја Косова. 

Нема коментара: