Странице

среда, 27. август 2014.

Србија због СНС платила 12,5 милиона евра пенала, а грађане гони због дуга од 9,5 милиона

„ЖУТИ” ТРАЖЕ ОД НАПРЕДЊАКА ДА ПРЕУЗМУ ОДГОВОРНОСТ ЗА КАТАСТРОФАЛАН НАЧИН НА КОЈИ ВОДЕ СРБИЈУ

         ПОДАТАК да страни кредити који су Србији одобрени а нису реализовани прошле и ове године коштају буџет више од 12,5 милиона евра, а да држава грађанима плени имовину због укупног дуга од 9,5 милиона евра, о карактеру ове власти и начину на који води финансије ове земље - говори више од било ког политичког противника.
         Само због неспособности Владе Србије – тврди ДС - на име провизије, односно казнених пенала за одобрена а неповучена средства прошле године је исплаћено готово осам милиона евра, а у првој половини ове године тај износ је премашио 4,5 милиона евра. Демократска странка очекује јасан одговор на питање: ко ће да одговара за ову штету коју је лоша Влада Српске напредне странке начинила грађанима Републике Србије.
         Време у ком је изговор за све што је лоше одговоран неко други одавно је иза нас и Демократска странка од Српске напредне странке захтева да преузме одговорност за катастрофалан начин на који води Србију и да престане да очекује да цену њене неспособности плаћају искључиво грађани – наглашава се у саопштењу ДС.

Нема коментара: