Странице

среда, 20. август 2014.

Америка у страху од грађанског рата!

ФEРГУСOН – Полициjа jе употребила сузавац да би растерала демонстранте у Фергусону, где не престаjу напетост и нереди због убиства црног тинеjџера Mаjкла Брауна, коjег jе усмртио бели полицаjац пре девет дана.
Америка у страху од грађанског рата!
Четири дана букте расни сукоби у Фергусону (Фото: humanevents.com)
Полициjа у опреми за разбиjање демонстрациjа уз подршку оклопног возила и хеликоптера коjи jе надлетао демонстранте наjпре jе затражила од око 100 окупљених да се разиђу, пренела jе агенциjа AФП.
Пошто се демонстранти нису разишли, полициjа jе употребила сузавац и наjмање двоjе људи jе ухапшено, а jедан полицаjац рекао jе да су се чули и насумични пуцњи.
Национална гарда распоредила jе своjе снаге у понедељак у Фергусону како би се вратили мир и ред на улице Фергусона.
Патолози коjе jе унаjмила Браунова породица саопштили су у понедељак да jе у младића пуцано наjмање шест пута, укључуjући и два поготка у главу.
Због свакодневних протеста, сукоба и нереда ноћу у Фергусону, гувернер Mисуриjа Џеj Никсон позвао jе Националну гарду, подсетила jе Француска агенциjа.
И у другим америчким државама и градовима становници афроамеричког порекла најавили су окупљања и демонстрације па се страхује од избијања немира у целој САД а на друштвеним мрежама се помиње чак и могућност „мини граћанског рата”! 

Нема коментара: