Странице

субота, 21. јун 2008.

I onda kazu albanci problem na KiM-u

KOSOVSKA MITROVICA - Na putu Zvečan - južna Kosovska Mitrovica, u mestu Rudare ubijen je Todor Deverdžić, rekao je regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti i dodao da su pripadnici te službe uhapsili dvojicu Srba zbog sumnje da su počinili ubistvo. Hoti je izjavio da je Deverdžić ubijen u automobilu marke "golf" i odbacio mogućnost da je do ubistva došlo na međuetničkoj osnovi.
Ubistvo se dogodilo u petak uveče oko 23 sata, na putu Zvečan- južna Mitrovica u mestu Rudare, ispred kuće žrtve, dodao je portparol KPS-a.
Pripadnici Kosovske policijske službe iz Zvečana uhapsili su Radoja Virijevića (43) i njegovog maloletnog sina D.V. (17) zbog ubistva komšije Todora Devedžića, saopšteno je iz policije.
U saopštenju policije navodi se da su oni osumnjičeni da su sinoć iz zasede pucali na automobil "golf II" u kojem je bio Devedžić, koji je poginuo u napadu.
Stradali Deverdžić je, kako su prenele njegove komšije, raseljeno lice i otac šestoro dece. Prema nepotvrđenim informacijama, motiv napada je bila ljubomora.
Uviđaju su pored pripadnika KPS prišvovali i pripadnici UNMIK policije a na mestu događaja bili su prisutni i vojnici Kfora.
Na severu Kosova u poslednjih nekoliko dana ovo je drugo ubistvo.

Нема коментара: