Странице

недеља, 22. јун 2008.

Valja procitati

Стеван Мирковић

Непријатељ: НАТО увелико формира и обучава „лако наоружане безбедносне снаге републике Косова” које ће, под командом КФОР, врло брзо посести и затворити границу према Србији и тако ставити тачку на конституисање нове државе у Европи. А ДС и ДСС и даље листају и преврћу папире спорећи се жучно и јалово - да ли је по ССП КиМ у нашим или непријатељским рукама? Идите, бре, у Јариње , где француске трупе ужурбано раде нову Мажиновљеву линију према Србији и биће вам све јасно, ако нисте безнадежно тупави. Косово је посао за војску! Са вашим правним и дипломатским папирима можете само да се сликате за успомену (наш народ још нешто ради са неважним папиром).
Искомплексирани Словенац Ј. Кацин нам, уместо Рупела који је заузет увлачењем у задњицу одлазећег губитника Џ. Буша, соли памет како је „Србија 11. маја гурнула мит у страну и окренула се будућности у ЕУ”. Мало сутра! Народ без мита и није народ. Мит није препрека за будућност већ њен погон. Пусти, бре, кнеза Лазара и Косово поље на миру. Ако већ имаш времена за бацање позабави се мало кнезом Самом и Госпосветским пољем. Знаш, ваљда, о чему пишем?
Наше снаге: Док балисти уз подршку НАТО „веслају” ка независности, Понош и Генералштаб се брчкају у Тиси (вежба „Тител 2008.” са 250 учесника!?) и од некада славне Речне ратне флотиле праве бродску компанију за спасавање од поплава (обједињавање флотиле и понтонирских батаљона). Лепо је и хумано када војска штити земљу од поплава, али је првенствени задатак војске да штити земљу од непријатеља. Док нас је 1999. непријатељ, недостижан за нашу ПВО са 6.000 м. висине, бесомучно бомбардовао – официри војске Србије су му довикивали: „Сиђите доле, кукавице, да се погледамо очи у очи!” Сад је ту, на дохват руке. И? Официри окрећу главу – не виде ни непријатеља ни Косово. Као нојеви! Скините, бре, ту часну униформу и обуците Схеферове прње!
Нисмо ни знали каква смо војна велесила у југоисточној Европи док то није саопштио З. Јефтић, државни секретар МО, на конференцији младих лидера те регије . „Предност Србије у односу на друге земље је што има доста војне имовине коју може да прода и која вреди око милијарду евра”, каже овај „стручњак”. Он најављује могућност скорог модернизовања војске. Па, шта радите већ осам година!? Док се ви модернизујете - оде нам Косово. А можда и Војводина. Где налазе ове неспретњаковиће?
Одлука: Од 2000. године ни Скупштина ни Влада нису ниједанпут темељно и одговорно размотрили и анализирали одбрану и безбедност земље и доносили одговарајуће одлуке. То су уместо њих чинили наши „партнери” из НАТО па смо остали и без војске и без служби безбедности. Избором патриотске већине у нову Скупштину прилика је да то променимо.
Приоритетни задатак земље је одбрана КиМ. То је основа за формирање скупштинске већине а онда и Владе, способне да брзо и стручно предузме хитне мере на организовању система одбране и безбедности и постави га у позицију да може успешно парирати свим покушајима да нам се отме КиМ. Централно место у свему томе има војска Србије која је, што се тиче КиМ, у овом тренутку, потпуно ван игре. Први услов за то је: дати „ногу у тур” свим војним шкартовима на челу са Шутановцем!

Нема коментара: