Странице

среда, 18. јун 2008.

Lopovi haraju i neprezaju

BEOGRAD - Stranka G17 plus neće podržati vladu koju bi na republičkom nivou napravili Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije ukoliko socijalisti ne odustanu od koalicionog sporazuma za Beograd koji su sklopili sa radikalima i koalicijom DSS-NS, rekla je članica predsedništva G17 plus Suzana Grubješić.
"To se neće desiti. S kim će socijalisti u Beogradu odlučuje se na višem nivou u toj partiji a ne u gradskom odboru. Kada napravimo republičku vladu, formiraće se ista koalicija i u Beogradu i gde god je to moguće u Srbiji", rekla je Grubješić za "Politika".
Ona je dodala da "nema trgovine sa Beogradom", da se od tog zahteva neće odustati, kao i da je to stav ne samo G17 plus već i koalicije "Za evropsku Srbiju".
"Nije održivo da vlast u Beogradu bude opozicija republičkoj vlasti. SPS će morati da se potrudi da, ukoliko je sa nama na vlasti na republičkom nivou, vlast u Beogradu pravi sa koalicijom 'Za evropski Beograd'. To je nešto što se podrazumeva", rekla je ona.
Grubješić je dodala da stranka G17 plus "nema ništa protiv" da koalicija u Beogradu bude formirana sa Demokratskom strankom Srbije, ali je ocenila da je to nemoguće zbog "tvrdog stava DSS-a" da ne želi saradnju sa DS-om ni na jednom nivou.

Нема коментара: