Странице

субота, 21. децембар 2013.

Devet tačaka Vučićevog programa

Moramo se suprotstaviti neuporedivo kvalitetnijom listom od svega što postoji na sceni i koja će u centar staviti srpski interes
U ovom tekstu kolokvijalno govorim o „Vučićevom programu“ iako je, naravno, reč o programu SAD, Britanije i Nemačke, koji Vučić samo sprovodi. Zbog uštede prostora, podrazumeva se, i Dačić, tako da on više neće biti pominjan a i suštinski je preciznije da govorim samo o Vučiću zato što bez njega politka SAD, Britanije i Nemačke prema Srbiji nije moguća.

Vučić je dužan da:

1. Učini sve što može na daljem faktičkom i formalnom priznanju secesije Kosova i Metohije;

2. Učini sve što može na promeni Ustava kako bi AP Vojovodina dobila što više nadležnosti koje pripadaju državi;

3. Učini sve što može da stranci pokupuju sva javna i druga preduzeća za koja su zainteresovani i na ime potraživanja dobiju što više najboljeg obradivog zemljišta u Srbiji;

4. Bitno smanji izdvajanje za obrazovanje i time obori kvalitet znanja nacije;

5. Bitno smanji izdvajanje za zdravstvo i time poveća smrtnost nacije;

6. Bitno smanji sva socijalna davanja kako bi građanin izgubio svaku veru u društvenu zajednicu;

7. Bitno smanji prava zaposlenih kako bi dodatno i brzo oborio cenu radne snage u Srbiji;

8. Vodi kulturnu politiku koja mora da teži ukidanju samosvesti Srba i razumevanju srpskog interesa na svim poljima;

9. Zaokruži medijski prostor koji sve prethodno nabrojano ima da slavi kao razvoj, modernizaciju, nadu u bolju budućnost, povećanje ugleda Srbije u svetu itd..

Zadatak je težak sam po sebi, a danas naročito i zbog toga što na putu ka EU nema i neće biti para (o besmislenosti samog puta pisao sam prethodnih godina).
Još gore po Vučića, na strani Rusije i Kine ima para, nesumnjivo i za običnog birača u Srbiji i nema bilo kakvog zahteva da se Srbija uništi (čak obrnuto – insistira se, naravno zbog insistiranja na međunarodnom pravu, na integritetu Srbije).
Rezultati Voždovca govore da podrška Vučiću nije prosečnu izlaznost od oko 60 odsto na parlamentarnim izborima, ukoliko razumemo da je SNS izvukao sve što može na ove izbore i da njihovo povećanje može biti za najviše dva odsto biračkog tela, Vučićev rezultat na Voždovcu daje oko 31 odsto na nivou Srbije bez Vojvodine. Zašto bez Vojvodine? Zato što Voždovac daje približno istu sliku na glasanju kao Srbija bez Vojvodine.
Pošto 31 odsto nije dovoljno (naravno, i ovaj procenat je uz neverovatnu dnevnu količinu laži u medijskom prostoru u korist Vučića), onda Mišković mora ponovo biti uhapšen. Pošto nema osnova za njegovo hapšenje, onda se po svaku cenu ima osloboditi svake odgovornosti Radulović (C market) i zauzvrat dobiti neko njegovo svedočenje koje će biti osnov za hapšenje Miškovića. Nema veze što ceo slučaj ne može dovesti do krivične odgovornosti Miškovića, važno je da u martu-aprilu, kada ćemo imati izbore, on bude u pritvoru.
Kada znamo sve što planiraju, onda je jasno da se tome moramo suprotstaviti listom koja će biti neuporedivo kvalitetnija od svega što postoji na političkoj sceni i koja će, sasvim razumljivo, u centar staviti srpski interes. Te dve stvari, kvalitet i interes Srbije, su nužno povezane.


To je naša odgovornost danas. I samo to će nas deca pitati: šta si radio dok su SAD, Britanija i Nemačka podržavale Vučića? Najgore što može da mi se dogodi je da im odgovorim – ništa. Upravo zbog toga je sve moguće.

Нема коментара: