Странице

понедељак, 19. мај 2008.

Đelić: Svi na ulicu, ako DS ne bude u vladi!

Nedelja, 18. maj 2008. 22:35

Demokratska stranka će ako ne uspe da obrazuje vladu, organizovati masovne ulične proteste, izjavio je u Kijevu potpredsednik odlazeće Vlade Srbije Božidar Đelić.
„Ako se investicije uspore, ako kurs (dinara) padne, nećemo imati problema da predvodimo velike ulične proteste”, rekao je Đelić, koji je funkcioner Demokratske stranke u intervjuu agenciji Rojters.
Đelić, koji predvodi delegaciju Srbije na godišnjem zasedanju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBDR), rekao je da će DS ubrzati privatizaciju ako obrazuje novu vladu, čime će biti omogućeno 10 milijardi evra investicija godišnje za infrastrukturne i razvojne projekte u Srbiji.
Povodom formiranja nove vlade, on je rekao da „matematički” Srpska radikalna stranka i koalicija Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija mogu da je sastave, ali da bi to bilo „protiv raspoloženja naroda”.
Mi imamo legitimitet. Legalno oni to mogu da urade, ali nije legitimno”, rekao je Đelić.
Prema njegovim rečima, Demokratska stranka ima snažu podršku za svoj ekonomski program, budući da je polovina građana Srbije postala investitor kroz akcija u javnim preduzećima.
„Stvorili smo interesnu grupu od četiri miliona ljudi što je polovina stanovništva Srbije, što će nas voditi ka otvaranju akcijskih fondova za te kompanije u naredne tri godine”, rekao je Đelić.
(Beta)

Нема коментара: