Странице

уторак, 27. мај 2008.

Sta zna svinja sta je dinja

Nema postupka protiv mladića koji su lepili plakate - poternice sa likovima funkcionera DSS

BEOGRAD - Protiv petorice mladića koji su u petak, u dva sata posle ponoći, lepili plakate na kojima su portreti funkcionera Demokratske stranke Srbije i njihovi brojevi telefona, neće biti podignuta krivična prijava.
Kako su naveli u MUP, reč je o Dušanu Dimitrijeviću (22) iz Mladenovca, Dejanu Petroviću (30) iz Beograda, Pavlu Šćepanoviću (25) iz Bara, Milutinu Šćepanoviću (24) iz Sutomora i Milanu Ćirkoviću (30) iz Beograda. I pored toga što je policija identifikovala mladiće, koji su rekli da su članovi Demokratske stranke i da su ovaj “posao” obavili za tu stranku, dežurni tužilac Trećeg opštinskog suda Ana Borović “izjasnila se da nema elemenata krivičnog dela i naložila dostavljanje izveštaja”.
DS je juče demantovao da je na bilo koji način učestvovao u pravljenju i lepljenju plakata kojima se zvaničnici DSS optužuju da su dogovorom o saradnji na gradskom nivou sa socijalistima i radikalima “prodali Beograd”.
- DS oštro demantuje da je učestvovao u takvoj akciji, da je bilo koga angažovao i da je ikada, pa i tog puta, vodio bilo kakvu prljavu kampanju protiv neke druge stranke ili pojedinca na političkoj sceni - izjavila je portparolka DS Jelena Trivan. Prema njenim rečima, svako nastojanje da se DS pripiše vođenje nekorektne političke kampanje jeste zapravo pokušaj da se izbegne odgovornost za prljavu kampanju koju su drugi vodili protiv nje i njenog lidera Borisa Tadića. Ipak, i dalje ostaje nejasno kako su ovi mladići nabavili plakate kojima su oblepili pola Beograda.

Нема коментара: