Странице

понедељак, 10. јун 2013.

У српским режимским странкама - расуло

Побуна у СПС-у: Због корумпираних кадрова партија у расулу 
Социјалисти у расулу
Београд – Социјалистичкој партији Србије прети расуло! Високи страначки руководиоци су под истрагом због малверзација у јавним предузећима, а руководство странке већ годину дана не сазива седницу Главног одбора на којој би се расправљало о аферама у које су умешани социјалисти, пишу Наше новине.
Након отвореног писма које је Новица Тончев упутио општинским одборима и централи странке, а у којем тражи хитно сазивање Главног одбора на кломе би се дискутовало о случајевима „Галеника”, „Агробанка” и другима у којима су главни актери управо функционери СПС, у странци је завладао раскол, сазнаје овај лист. На адресе општинских одбора које су подржале овакву иницијативу Тончева, стижу претње високих партијских функционера. Против седнице ГО углавном су одбори из Централне Србије, који су подлегли претњама, а за седницу су углавном они из Војводине.
„Компромитовани кадрови на све начине покушавају да спрече одржавање ГО јер би њихов рад био главна тема. Рејтинг странке је све лошији, о чему сведоче локални избори у Ковину, Косјерићу, Земуну. Време је да одговарају они који су на на директорска и министарска места постављали оне који се доводе у везу са разним врстама криминала”, каже саговорник Наших из редова СПС и додаје да треба довести на њихова места младе и некомпромитоване кадрове.
„Време је да одговара онај који је поставио Ненада Огњановића за директора Галенике, као и да видимо шта је то радио Дејан Бацковић, али и о чијем се трошку ишло на финале Лиге шампиона ”, каже извор Наших и подсећа и на случај Агробанке и Бајатовићевог кићења музике са 4.000 евра.

http://preview.tinyurl.com/obd8ype


Туча СНС-а и УРС-а 
Српска напредна странка 
Зајечар – Људи из два црна џипа, са обележјима СНС, претукли су мокама и пендрецима активисте УРС у Зајечару и једном нанели тешке повреде, сазнају београдски медији.
После тога, стотинак пријатеља претученог човека, упало је у просторије СНС, али је полиција успела да спречи већи сукоб, наводи „Телеграф.рс”.
Бошко Ничић, кандидат УРС за градоначелника Зајечара, оптужио је напредњаке да су довели „своје батинаше из Земуна, који су напали њихове активисте”.
„Уколико се страсти не смире, ова ситуација може да измакне контроли. А, џаба нам и власт, ако неко страда”, рекао је Ничић.
Стефан Занков, народни посланик СНС, међутим, оптужује Ничића да су, по његовом налогу, припадници УРС претукли напрадњаке који су лепили плакате.
„Након тога, око 30 људи је покушало да уђе у наше просторије и претуче наше активисте. И, да полиција није ефикасно реаговала, ко зна како би се све завршило”, рекао је Занков.
Ситуација у Зајечару је тренутно мирна, али полиција и даље дежура између просторија СНС и УРС, које су међусобно удаљене педесетак метара.

http://tinyurl.com/mv6kp8g


Информер
Београд – Династија Кркобабића добила је и трећег члана на државним јаслама. Стефан, унук потпредседника Владе Јована Кркобабића и син директора ЈП ПТТ Милана Кркобабића, са само 24 године постао је функционер у Привредној комори Београда.
Сину Милана и унуку Јована Кркобабића успело је да одмах по завршетку студија на Мегатренду буде постављен за секретара Центра за мала и средња предузећа у Привредној комори Београда.
Најмлађи Кркобабић међутим тврди да му посао нису средили тата и дека, тврди да је „кривац” за то председник Коморе Милан Јанковић. А Милан Јанковић је, гле чуда, на ту функцију постављен на предлог коалиције СПС-ПУПС-ЈС као нестраначка личност.
Још занимљивије је то што је Милан Кркобабић, у својству првог човека Поште, члан Скупштине Привредне коморе Београда. Када је Стефан у августу прошле године постављен на функцију секретара у Комори, његов отац Милан рекао је да му је син „млад, да ради, да се не бави политиком и да не жели да то коментарише”.
Интересантно је, такође, да је Стефан активан и у цивилном сектору и већ две и по године води невладину организацију „Грађанска права и слободе”. У оквиру ње са истомишљеницима се „бори за заштиту различитости и мултикултуралности у грађанској Србији, која у 21. веку нема алтернативу”.
Јелисавета Василић, члан Савета за борбу против корупције, оцењује да ово што раде Кркобабићи „апсолутно није прихватљиво”.
„Србија није монархија да има наследнике владара. Међутим, у нашој држави очигледно влада партијско и политичко наследство, што у најмању руку није у реду. Ово је не само класичан непотизам у државним институцијама, већ полако прераста и у породични бизнис”, истиче Василићева.
Професор факултета политичких наука Славиша Орловић каже да је овај пример „више од непотизма”.
„И досад смо имали примере очева и синова у политици – Иштван и Балинт Пастор, Томислав и Радомир Николић, који имају јавне функције, али ово је први пут да смо стигли и до унука”, каже Орловић.

http://tinyurl.com/q84vgsf 



Уједињени региони: Дачић, Кркобабић и Љајић чувају леђа Ђиласу у Београду
Сузана Грубјешић је рекла да је Ђиласов напад на Динкића чист маркетинг и да о њему прича јер не сме да напада (премијера Ивицу) „Дачића, ПУПС и Расима Љајића коју му чувају леђа у граду (Београду)”, као ни првог потпредседника владе и лидера Српске напредне странке Александра Вучића, јер с њим планира коалицију у будућности.

(Бета,Б92) 
Сузана Грубјешић је рекла да је закон о роковима плаћања донет на захтев привредника који су тражили да се уведе фискална дисциплина и да држава, која је највећи дужник, престане да дугује привреди. Она је оценила да администрација у градовима мора да се уозбиљи и да своја дуговања измирује у року од 45 дана, па тако неће имати проблема.
Она је рекла да, иако УРС није ушао у градски парламент Београда, има право да примети да градска власт не ради феноменално и да комуналне службе у граду не раде добро.
„Комуналне службе у граду не раде добро. Иако на њиховим сајтовима стоје телефони, можете да их окрећете до сутра и нико вам се ту јавити неће. Него ја морам да окрећем телефоне познатих да они питају”, рекла је Грубјешићева. Она је додала да се у Београду издаје мало грађевинских дозвола, да неки инвеститори чекају годинама да их добију и да је потребно унапредити рад администрације и бирократије.
Сузана Грубјешић је негирала да је Србија пред банкротом и додала да сада има новца за редовна плаћања и плате и пензије за наредних шест месеци.
Градоначелник Београда и председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је вечерас да он није у личном сукобу с министром и лидером Уједињених региона Србије (УРС) Млађаном Динкићем, већ да се ради о проблему између Владе Србије и главног града.
„Није то сукоб УРС-а и ДС-а, то је проблем града Београда, чији сам ја градоначелник, и Владе Србије, чији је Млађан Динкић министар. То постоји већ девет месеци, још од октобра, када су смањене таксе локалних самоуправа, а неке су укинуте, попут таксе за сплавове од које смо приходовали милион евра”, рекао је Ђилас у интервјуу за Радио-телевизију Б92.
Он је рекао да ће због смањења такси локалних самоуправа и других одлука буџет Београда реално бити мањи за четвртину до краја године и оценио да је закон о ограничавању рока плаћања веома лош и да ће због његове примене доћи до великих проблема у функционисању привреде.
„Ако је вама логично да због дуговања девет индиректкних корисника од 1,1 милиона динара не пребаците 270 милиона динара Београду, онда немамо шта да причамо”, рекао је Ђилас у разговору с потпредседницом УРС-а и потпредседницом владе Сузаном Грубјешић.
Он је рекао да ће тај закон зауставити платне токове у Србији и оценио да је то последица чињенице да Динкић и његови сарадници нису никада радили у привреди и немају та искуства.


http://srbin.info/2013/06/ujedinjeni-regioni-dacic-krkobabic-i-ljajic-cuvaju-leda-dilasu-u-beogradu/ 

Нема коментара: