Странице

недеља, 9. јун 2013.

Dacic im je zaista rekao ono sto treba

Dacic: „I moja baba bi umela da zamrszne plate i penzije”. I zaista, to stvarno ume svaka baba da uradi. A zašto onda imamo sve te ekonomske eksperte koji treba da nadju način da se ipak napuni bidzet a ne da zamre i ovo malo privrede sto funskcionise. Hajte vi ekonomski vizionari, dajte neko ozbiljunije rešenje koje će da pokrene proizvodnju, strana ulaganja, a ned zamrznimo ili smanjimo plate i penzije. I šta ćete onda postici, da nikovise ništa ne kupuje i da onda pobegne iz Srbije i ovo malo privrednika koji se bore da neke svoje proizvode nekome ovde prodaju. Ako tako mislite pa ni vi nam onda ne trebate. Idite kuci i sedite, dremajte tamo. Šta ćete nam vi kao neki fiskalni saveti, ekonomski experti, vizionari. Bezte bre tamo onda kuci svojoj nemojte da nas vise davite, a mi ćemo pojesti parce hleba i dremacemo i mi kod naših kuca. Sram vas bilo. Nemate ama bas nikakav ekonomski program kako da se ova država pokrene već predlazete ono sto svaka baba u Srbiji bi umela da predlozi.

A evo i jednog komentara na taj tekst u kome je postavljac komentara lepo objasnio šta zapravo predstavljaju naše penzije. Procitajte:
„Penzije nisu socijalna davanja već je to povracaj uplacenog novca uz bankarsku kamatu na visegodisnja orocena sredstva. Matematika: naprimer, uplacujete mesecno 50 e u penzioni fond narednih 40 g. i na ta sredstva neka je kamata godisnja samo 5%. Za 40 g. uplacena sredstva sa kamatom iznosice 58.800.00 e. U penziju se ide sa 65 g.starosti. Prosecan zivot u Srbiji je 73 g. Znaci u proseku penzije se primaju 8 g. Po prostoj racunici penzija treba da iznosi mesecno 615.00 e. Iza penzionog fonda država je garancija. Tačno se može ustanoviti koliko je ko uplatio u penzioni fond i koja je to vrednost revalorizovana sa obracunatom kamatom. Zašto to vlast ne uradi? Neka prima svako penziju onoliko koliko je uplatio u fond. Bilo kakvo zamrzavanje penzija je pljacka penzionera. Mnogi su otisli u penziju na mucku sa 20 godina staza, uplatili 50% penzionog i primace penziju npr.30 g. Takve penzije ne mogu biti vece od 70-80 e mesecno.”

Нема коментара: