Странице

уторак, 11. јун 2013.

Како да навучемо Амере да нас окупиpају?

Ми имамо 500 годишње искуство са Турцима. 
Историчари још нису разјаснили јесу ли Срби били под Турцима или Турци под Србима?
Је исто питање, као да ли је Словенија у Југославији била под Србима или Срби под Словенцима. Ја сам често ишаo у Словенију и знам да им је било боље него сад у слободној ЕУ.
Коњушари су тада живели ко бубрези у лоју...
Било како било ево примрера да су Срби жарили и палили по Отоманској империји
1. Први доказ ове теорије је, да нам је билио лоше не би чекали 500 година да се ослободимо.
2, Један војвођански мађарски политичар почетак нетрпељивости између Мађара и Срба види у чињеници да су „турску” војску која је похарала Будим чинили све сами Срби. „Погледајте презимена на натписима на ”турским„ надгробним споменицима у Будиму”, каже он.
3.Турци„ у Босни потичу од босанског племства које је пригрлило ислам, између осталог да би сачувало поседе и статус. Ово се ”радо злурадо„ истиче! Али не само зато. ”Досадила„ им је улога прогањаних јеретика у многобројним папиним ”крсташким ратовима„. Тако су постали равнопаравни и законом империје заштичени грађани.
Уосталом, сви хришћани су све до 15. века и ислам сматрали за једну од хришћанских јереси. Укратко – ”међуконфесионалне дистанце„ тада нису биле тако велике, поготово нису имале размере ”рата цивилизација„, па су и размере ”издаје„, уколико је уопште о томе реч, биле барем – мноого мање, него што српска митологија учи децу (”теорија вере и вечере„).
Ако се подсетимо да су те крсташке ратове по Босни (читај пљачке и геноциде) водили угарски краљеви, јаснији ће бити ”српски„ турски надгробни споменици по Будиму, па мађарског политичара треба подсетити да је нетрпељивост још старија. Видимо на овом примеру да су официри Отоманске империје час Срби час Турци, како коме, тј. чијој идеолошкој пројекцији, одговара.
4. Андрићева пример из приповетке ”Данак у крви„, је пример догађаја који је то историјски било ”сасвим супротно„.
Не само да није било сакаћења деце, већ су се родитељи гурали да своје дете ставе у елитну службу из које су се регрутовали владари целе империје, који, попут обновитеља Пећке патријаршије Мехмед паше Соколовића, углавном нису заборављали одакле су потекли. Таква социјална проходност била је тада незамислива у ”напредној„ Европи за којима кукају данашњи срски квазидесничари, све до 20. века.
5. Историска је чињеница да су ”… само у периоду од 1543. до 1612. Срби допринели вођењу Отоманског царства с 13 великих везира, седам њихових заменика, 23 везира, осам адмирала (капудин-паша), бројним гувернерима провинција и с безброј великих дефтердара (шефова финансија) и највиших административних службеника…„ навело је једног Турчина из друштва српско-турског пријатељства да се у шали запита – јесу ли Срби били под Турцима или Турци под Србима.
6. Оно што никако да научимо у нашим школама је да је Отоманска имеприја била до 18. века (”кад је СРБИН владао„) најразвијенија, најмодерније уређена и највећа држава света, тј. Срби су ”ка и вазда„ од античких држава и Рима, преко Византије, Млетачке и Дубровачке (најбогатија држава света по златним резервама) републике и царске Србије, жарили и палилy у у најмоћнијим државама.
Слика оронулог и запарложеног ”болесника на Босфору„ потиче од 18. века кад је цартсво, веровали или не, пропало због инфлације у Европи изазване огромним приливом опљачканог јефтиног злата из Америке (тада се нису ”штампале„ папирне паре него племенити метали). Турци нису имали одакле да ”наштампају„ толико злата, па је европска роба напрасно постајала јефтина и конкурентна, независно од тадашњег не-квалитета. И ”турска„ привреда је колабирала. [сличност са данашњом ЕУ и Америком је случајна]
У сваком случаји ако будемо те среће да навучемо Амре да нас освоје. Ми знамо како ћемо...Нек слободно дођу. Бујрум бре ефендије Амери, окаснисте, чекамо вас већ 20 година.

Нема коментара: