Странице

субота, 8. јун 2013.

Bojane a "odkale" tvoji zalutase u Vojvodinu 1944-te!

Бојан Костреш: Србија мора да спроведе лустрацију
Заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш изјавио је данас да се лустрација у Србији мора спровести ако земља жели да иде даље и да ће та странка покушати да добије подршку народних посланика за заказивање седнице Скупштине на којој би био донет нови закон.
Оно због чега се лустрација мора спровести је "извор свих зала" која се дешавају у Србији, рекао је Костреш Тањугу.
За два дана истиче рок важења Закона о одговорности за кршење људских права, познатијег под називом Закон о лустрацији а Костреш тим поводом истиче да Србија и људи којима је стало до Србије не могу одустати од лустрације и да је ЛСВ небројено много пута предлагала да се важење тог Закона продужи.
"ЛСВ је у прошлом сазиву републичког парламента покушала да се избори за продужење важења Закона и није успела, нисмо успели ни у актуелном сазиву и оно што преостаје као једна од могућности јесте да када овај Закон истекне, пробамо да добијемо подршку 84 посланика, да закажемо нову седницу Скупштине на којој би донели нови Закон који би се односио на ово питање", рекао је Костреш, поновивши да Србија не сме одустати од спроводјења лустрације.
Костреш, који је и генерални секретар ЛСВ, говорећи о актуелној ситуацији у АП Војводини рекао је да се Војводина налази у тешкој ситуацији и да, како је казао, сви они који "покушавају економским, финансијским и било којим другим мерама да униште Војводину, дубоко греше и раде на штети читаве Србије и европске будућности Србије".
"Да сам ја на месту владајуће структуре у Републици, од Војводине бих правио 'излог' према Европи. Војводина мора да буде мост између Србије и Европе јер је вишејезична, вишекултурална, мултиконфесионална регија, која је Европа у малом", рекао је Костреш, додајући да дубоко греше они који не виде да је "Војводина само предност Србије и да Војводина може да помогне Србији у евроинтеграцијама".
Костреш је нагласио да се нада да ће бити довољно слуха и довољно разумевања за Војводину и да ће, како је казао, "владајуће структуре на републичком нивоу прихватити да Војводина буде онај део Србије који ће Србији помоћи да уђе у Европску унију".


Нема коментара: