Странице

понедељак, 17. јун 2013.

Награда за убиство Срба

Случај убиства Андријевића и Веселиновића је судски процесуиран у Немачком граду Коб-ленцу, одакле је потпоручник Давид Ферк, први Немац који је после Другог светског рата, ван своје земље и први пут од тада да немачка војска у Европи излази са оружјем из земље, наредио да се отвори ватра на људе цивиле. Међутим, оптужница за убиство је пала у воду јер су судије дошле до закључка да су немачки војници наводно пуцали у самоодбрани. 
Одмах после тог судског процеса немачки министар одбране Рудолф Шарпинг одликовао је Давида Ферка златним орденом крста части Бундесфера за ”беспрекорно испуњење војничке дужности„. На суђењу у Кобленцу Давид Ферк је казао: ”Нисам убио зато што сам хтео, већ зато што сам морао – и погодио сам право у мету„. 
И на Косову и Метохији ово убиство двојице недужних Срба цивила је остало ван домашаја закона и правде јер је КФОР званично изузет од кривичне одговорности за било какве своје поступке па и убиства цивила. Питање је да ли су Андријевић и Веселиновић могли да избегну смрт у Призрену кад су се у то време нашли у двоструком непријатељском окружењу?! 

Нема коментара: